Епоксидна смола Pava Resine

4-те основни типа епоксидни подови покрития


4-те основни типа епоксидни подови покрития

  Подът е нещо толкова фундаментално за едно помещение, че когато е добре избран се приема като емпирична даденост – Ами да, много ясно, че затова помещение покритието ще е точно това, какво друго да е?!? Но когато тепърва предстои изборът на покритие за пода, трябва да се обмисли внимателно. Почти като дефиниция се приема вече, че за индустриални помещения и такива подложени на силни механични и химични въздействия епоксидните подове са оптималния избор.

 Вече има наистина голямо разнообразие от епокисдни подови покрития, първото което трябва да се прецени е кое смолисто покритие е най-подходящ за даденото помещение. Изборът основно се колебае между тези три базови типа епоксидни подови покрития.

Саморазливните епоксидни подови покрития

Този тип подове са най-подходящи в пространства където има малко колебание в типа на основата и нейния състав. Саморазливните епоксидни смеси са идеални за покриването на бетон, който е консистентен. С епоксидните саморазливни смоли, подът ще бъде идеално заравнен и гладък. Най-подходящи в този случай, са продуктите от серията Pavafloor 3 за обществени, жилищни сгради и за промишлени сгради ( https://www.pavaresine.bg/categories/dekorativni_bezshevni_podove/samorazlivno_epoksidno_pokritie_pavafloor_3/ ). При Pavafloor 3 може да избирате между различни 4 цикъла на нанасяне: стандартен, воден, био и антистатик.

Декоративни епоксидни покрития

 Това са покрития които които са с гланцова повърхност. Обичайно те са известни още като покрития тип мозайка и са с вложки на мрамор, мозайка, стъкло, метал. Тези покрития може широко се използват в лобитата на големи, елегантни сгради, като хотели и корпоративни сгради, които може да видите в зоната на рецепцията в луксозните хотели. Серията Eco-Paladina (https://pavaresine.bg/products/decorative-floors/mozaechna-nastilka-eko-paladiana/) е особено подходяща за жилищни и обществени сгради, поради изцяло натуралния характер на вложените материали. Дизайнът при тези епоксидни мозаечни покрития е много сходен с древните римски и гръцки подове. С нашите продукти имате възможност за създаването на различни форми и надписи на пода. Pava Resine предлага и друг продукт - вариант е разлятата смола с преливащи елементи. В нея могат да се добавят ирисцентни прахове, перлени елементи и фосфорисциращи пигменти с помощта на които се създават разнообразни форми, в унисон с особеностите на пространството. Такъв продукт с марката Pava Resine е Pavafloor 8 (https://www.pavaresine.bg/categories/dekorativni_bezshevni_podove/prozrachna_razlyata_smola_pavafloor_8/ )

Антистатични подови покрития

  Индустриалните и търговски сгради обикновено имат специфични изисквания към всички влагани покрития, поради характеристиките на използваното в тях специализирано оборудване. Такива са лабораториите, здравните заведения (в частност опреационните в тях). В такива пространства антистатичните покрития са наистина безценни, а употребата им задължителна. Pavafloor 3 е точно такова антистатично епоксидено покритие. Характерно за продуктовата гама на Pava Resine, е успешното съчетаването в едно покритие на антистатични и декоративни характеристики.

Триизмерни подове

Мозайката в древността е била единствения възможен вариант за създаването на двуизмерно изображение на пода – достатъчно твърда за да не се износва, и ситна – за да даде детайлност на изображението. Днес съвременните технологии позволяват създаването на напълно нов клас подови покрития – тези с триизмерно изображение в тях. Съчетание от висококачествен цифров печат, който определя качеството на изображението и епоксидни смолисти покрития – които защитават триизмерния образ от изтъркване. Така 3D подовете стават възможни, като намират приложение в големи търговски центрове, екстравагантни жилища и атрактивни обществени сгради.

Това са базовите типове епоксидни подове. Много често съчетание от два типа може да се намери в един продукт. Изберете водещата характеристика на търсеното от вас подово покритие и степенувайте следващите. Това ще улесни търсенето на най-доброто епоксидно покритие за вашето помещение.

Всички свои въпроси може да отправите, към специалистите по епоксидни подове: https://www.pavaresine.bg/kontakti/

Поръчки и консултации на тел.: 0894 622 799, 0895 454 934, 0898 644 888 и в мострената ни зала на адрес: гр. Варна, бул."Трети март" 22 Б (Шоурум BONITA)

Епоксиден под с продуктите на Pava Resine

Партньори

Адрес:
гр. Варна, бул. "Трети март" 22Б

Телефони:
089 462 2799
089 545 4934
089 864 4888


E-mail:
office@pavaresine.bg
Полезни връзки

Файлове
Галерия
Видео
Блог
Понеделник - Петък
09:00 - 19:00 часа

Почивни дни:
Събота и Неделя

© Всички права запазени 2024 | Защита на данните | Условия при ползване