Епоксидна смола Pava Resine

Подови настилки на Топ цени


Подовaта настилка за ресторанти – стилна и лесна за поддръжка

 Безшевни, устойчиви и лесни за поддръжка – звучи като перфектната рецепта за подова настилка в хранително-вкусовия сектор. Епоксидните подове предлагат изключителна здравина и трайност, издържливи са на температурни шокове, постоянна влажност и атаки от различен тип вещества. Безопасни, антистатични и с високо сцепление, дори и когато епоксидният под е мокър.

Производство, услуги и домакинства

 Епоксидните подови покрития са широко използвани в cферата на храненето от самото производство до финалната фаза на дегустация. Те могат да бъдат видяни къде ли не – в кафенетата на Starbuks, хотелите Hillton и Marriot, френските ресторанти Au P'tit Curieux и Le Gabriel. Този тип покрития са предпочитани и от интериорните дизайнери, които все по умело ги вплитат в проектите на ресторанти, лоби барове и клубове, така и на семейни жилища – в бани, кухни, трапезарии и всекидневни.

Подовата настилка – лесна за почистване и с ниска цена на поддръжка

 Когато един ресторант избира настилка за своята зала, то условие номер едно е цената на поддръжката. Реномираните заведения се нуждаят преди всичко от красив, чист и осигуряващ високи санитарни стандарти под. Така се покриват не само изискванията на проверяващите от здравната инспекция, но недвусмислено показва на посетителите високите стандарти на заведението, още с прекрачването на прага. Подът в зоната за настаняване трябва да бъде безупречен – издържлив на износване и лесен за ежедневно почистване. Без специфични уреди, препарати и машини за почистване. 
 Причините епоксидните подови покрития да са предпочитани в ресторанти и заведения за хранене са:  
Удобство при почистване
 Повърхността на епоксидните подове е абсолютна гладка, без шевове или фуги, по този начин лесно се отстраняват всички замърсяващи агенти.
 Не се променя цвета на покритието вследствие на разляти препарати, оцветители или други вещества.  

 Устойчивост на смолистите подове  
 Големите температурни шокове не се отразяват върху повърхността на епоксидния под, независимо дали става дума за разлято горещо кафе или ледено студена високоалкохолна напитка. В следствие на изтърван тежък предмет, епоксидния под остава здрав, без напуквания или отчупвания на парчета. Повърхността на епоксидното покритие е устойчива и на интензивно триене и търкане от обувки и от местене на столове и маси.

Дизайна и смолистите подови покрития

Разнообразието от вкусове и спецификата на всяка национална кухня намират отражение в интериора на заведението. Дали става дума за азиатска фюжън кухня, английски пъб или средиземноморски стил, индивидуалностите на всеки ресторант, бар, кафене или бистро намират своето решение в разнообразието от текстури на епоксидните подови покрития: мрамор, мозайка, вградени надписи и фигури, гланцово или металик покритие, сюреалистични преливания и форми и др.
Част от продуктите, които са подходящи, за заведения за хранене и за семейни жилища са саморазливните епоксидни подове Pavafloor 3 (https://www.pavaresine.bg/categories/dekorativni_bezshevni_podove/samorazlivno_epoksidno_pokritie_pavafloor_3/) с използван Bio или Anti-Static цикъл или прозрачна разлята смола Pavafloor8  
(https://www.pavaresine.bg/categories/dekorativni_bezshevni_podove/prozrachna_razlyata_smola_pavafloor_8/).

Съчетаване на различни характеристики

 Ресторанта не е еднородно пространство, всъщност то е сепарирано на минимум две до 4 зони, които имат различни изисквания към настилката. Например подовата настилка в кухнята трябва да не се хлъзга и да е антибактериална. 

 Подовата настилка в залата за настанява трябва да е стилна, но и устойчива на износване от типа – обувки с токове и грайфер, местене на столове и маси, да издържа на абразивни и химически агенти. Епоксидните подове покриват изискванията както в кухнята, така и в залата за настаняване и фоайето.   С един тип настилка, може да покриете естетическите и технически изисквания на цялото заведение. Смолистите покрития дават възможност за сепариране на пода в отделните зони, като и на техните визуални и функционални характеристики, като това става плавно и без прагове.

Лесно конструктивно решение

 В секторите където конкуренцията е голяма, бизнеса не може да си позволи чести и дълги прекъсвания работа заради ремонтни действия. Кратките срокове за нанасяне на епоксидните подови са още един причина собствениците на ресторанти да ги предпочитат. В същото време животът на смолистото покритие не е за подценяване – 20+ години. Често пъти епоксидните покрития се използват за да бъде покрит дървен, павиран или друг тип под. Причините са различни, при някои водещо е трайността и гладкостта, които смолите придават на пода, а при други – специфични характеристики, като антистатичност и водоустойчивост на епоксида.

Потърсете ни за безплатна консултация или направете запитване чрез секция Контакти:  https://www.pavaresine.bg/kontakti/
тел.: 089 462 2799, 089 545 4934, 089 864 4888 и office@pavaresine.bg
Заповядайте и в мострената ни зала на адрес: гр. Варна, бул. "Трети март" 22 Б - партер (3 Mart Center)

Партньори

Адрес:
гр. Варна, бул. "Трети март" 22Б

Телефони:
089 462 2799
089 545 4934
089 864 4888


E-mail:
office@pavaresine.bg
Полезни връзки

Файлове
Галерия
Видео
Блог
Понеделник - Петък
09:00 - 19:00 часа

Почивни дни:
Събота и Неделя

© Всички права запазени 2024 | Защита на данните | Условия при ползване